Vores linjer

Nysted Efterskole har otte forskellige linjer, som du kan læse mere om herunder.

Uanset hvilken linje, eleverne går på, kan de også tage jagttegn og traktorkørekort, mens de går her.

Hver uge, har du 12 lektioner på din Linje.

Ridelinjen

Vil du have et efterskole år fyldt med heste? Har du en kærlighed for heste og alt hvad der følger med, så er Ridelinjen helt sikkert noget for dig.

Skolen råder over mange forskellige heste, men du kan også medbringe din egen hest for 900,- ekstra om måneden inklusive foder.

På ridelinjen har du 12 lektioner om ugen sammen med hestene, hvor du kan ride ture på skolens 30 hektar store areal med skov, eng og marker.

Du vil blive præsenteret dressur, spring og ponytrav, hvor du også får mulighed for at deltage i stævner. Samtidig er der også mulighed for at deltage i forlange rideture og mærke at være i ét med hesten og naturen.

Du lærer også alt om hesten, hvordan du plejer den, hvordan du sikrer dig, at den får det rigtige at spise og hvordan du holder øje med, at hesten har det godt.

Har du ikke før været vant til at ride på hest, så har du naturligvis mulighed for at lære at det helt fra start.

Læs mere om Nysted Efterskole og hvordan du bliver elev her.

Kunsthåndværk & Design

Kan du lide at fordybe dig og bruge dine hænder i samspil med dine kreative evner eller er du en ægte Picasso, eller elsker du at nørkle med fremstilling af smykker og håndarbejde, så er Kunsthåndværk og Design linjen lige dig.

Du har 12 lektioner om ugen, så her vil der være mulighed for at finde sammenhængen mellem din kreativitet og det ægte håndværk. Du vil kunne arbejde med keramik som kunst eller produktion, og det er også her du vil male din kunst på lærred, udtrykke dig gennem smykkekunst, grafisk design eller hvor dine evner bringer dig hen. Alle skøre ideer og kreative udfoldelser er velkomne på Kunsthåndværk og Design linjen, hvor vi hver dag prøver kræfter med nye kreationer.

IT & eSport

 

Vil du have en fremtid foran en skærm – eller er du vild med eSport?

På vores IT og eSports linje har du 12 lektioner om ugen. Vi spiller CS GO og Fortnite, hvor vi stiller op til turneringer samt tager ud til større events og LAN parties. Udover de 12 lektioner har eSports holdene mulighed for at få ekstra træning om aftenen og i weekenderne.

Udover gaming lærer du også alt om hvordan man bygger computere og arbejder med computerens hardware. Du får også lov til både at prøve kræfter med grafisk design og layout samt lære en masse om de sociale medier og arbejde med opbygning af hjemmesider.

Gennem året vil du komme til at arbejde i temaer, hvor vi fx kan komme til at arbejde med spilproduktion, hvor vi producerer alt lige fra de simple spil til de mere komplicerede spiltyper med afsæt i din fantasi og kreative evner.

Uanset hvad niveau du er på – og om du ser dig selv som game’er, programmør, IT supporter eller blot har en naturlig interesse for alt hvad der har med computere at gøre, vil du falde godt til på vores IT & eSports linje.

Maskiner & Landbrug

Interesserer du dig for landbrug, jordbrug, dyr og maskiner, så er Landbrug og Maskin linjen noget for dig.

Skolen råder over 30 hektar jord fordelt på skov, eng og marker. På Landbrug og Maskin linjen får du derfor lov til at være en del af den daglige drift og selv køre maskinerne på markerne og i skoven. Du lærer også, hvordan du renser og vedligeholder traktorer og maskiner og om, hvilke typer jord og afgrøder, der findes og hvad det betyder for landbruget.

Du har 12 lektioner om ugen og du vil derfor også have tid til at indgå i skolens dyrehold bestående af køer, heste og fasanopdræt, hvor du vil blive undervist i alt det praktiske og teoretiske i det at have forskellige dyr i et landbrug, og hvordan dyr, jordbrug og maskiner indgår i en moderne landbrugstænkning og bæredygtig måde.

Det er også på Landbrug og Maskin linjen du vil have mulighed for at tage traktorkørekort.

Smedelinjen

Her arbejder du med alt lige fra det gamle smedjehåndværk over Vvs til det nyeste teknik inde for cykelmekanik.

For at kunne løse de opgaver, som en smed skal løse i dag, skal man have et stort teoretisk overblik kombineret med et solidt håndelag. På smedelinjen får du derfor undervisning i hvordan du valser, skærer, sliber, støber, nitter og bearbejder materialerne fra at være råt materiale til brugbare genstande. Du vil på smedelinjen også stifte bekendtskab Vvs faget, cykelteknik og fremstilling af konstruktioner der bruges til byggeri. Her bliver sammenhængen mellem matematik, geometri og det praktiske håndværk meget synligt og brugbart.

Auto & Teknik

Går du med en drøm om at blive mekaniker, får du på Nysted Efterskole mulighed for at arbejde med både personbiler, firehjulstrækkere, busser og traktorer på et rigtigt autoværksted.

På Auto og teknik linjen lærer du alt det grundlæggende inden for motorer og alt det andet tekniske og mekaniske på biler, så du kan være lidt på forkant, hvis du på et tidspunkt vil på teknisk skole. Du vil lære både om servicering og reparation og samtidig få den nødvendige teoretiske undervisning som hører til for at kunne udføre reparationer og forbedringer af køretøjerne. Auto og Teknik linjen laver biler som igen skal ud at køre i trafikken, så sikkerhed og etik er nogle af nøglebegreberne, vi arbejder med.

Cross & Bocart

Er du til Fart, adrenalin, teknisk præcision og sikkert håndværk, eller drømmer du om at blive motorcykelmekaniker eller arbejde med andre mindre motorer og maskiner, så er Cross og Bocart linjen noget for dig.

At køre motocross er ikke bare at sætte sig op på en crossmaskine eller ned i en gokart og køre. Det handler om meget mere, og det handler specielt også om alt det der foregår inden man kører og efter man har kørt. Derfor lærer du en masse om teknik, hvordan du vedligeholder maskinerne og behandler dem på en ordentlig og sikker måde, så hverken du eller maskinerne kommer til skade. Nysted Efterskole har vores egen lukkede bane, hvor vi kører på maskinerne.

Tømrer & Natur

Kan du lide frisk luft og duften af ny-skåret træ fra et rigtigt tømrerværksted, så vil tømrer og natur linjen være noget for dig.

Nysted Efterskole har sin egen skov og sit eget savværk og et fantastisk veludstyret tømrerværksted. Du har derfor mulighed for at være med lige fra træet bliver plantet til det bliver skovet og bearbejdet og til det til sidst ender som det fineste møbel eller genstand man kan bruge til at bygge med. På tømrer og natur linjen lærer du en masse om praktisk arbejde i naturen. Her lærer du, hvilke typer planter der findes i naturen og hvordan mennesker og dyr kan leve i og bruge naturen. Du lærer bl.a. at passe skoven og de grønne områder, fodre dyrene i naturen samt vedligeholdelse motorsave og værktøj. Det er også på denne linje du har mulighed for at tage jagttegn. Når du har erhvervet dig dit jagttegn kan du komme med på jagt.